Wat zijn je rechten bij een online bestelling?


Bedenktijd


Bij een online bestelling geldt de zogenoemde 14-14-14 regel. En nee dit zijn niet de 14 regels van Johan Cruijff maar de regels van een online bestelling. U heeft 14 dagen de tijd om de koop te herroepen en vanaf deze aankondiging nog eens 14 dagen om de bestelling terug te sturen. Wanneer het product terug komt naar ons (de webwinkel) moeten we het bedrag terugstorten op de rekening van de klant, u dus. De retourgegevens zitten bij ons al in de doos. Op de factuur staat beschreven hoe u het product kunt retourneren naar ons. Geef van te voren dus aan op de website dat u het product terug wilt sturen en geef hierbij een reden. Het terugstorten van het aankoopbedrag doen wij pas wanneer het product terug is bij ons in de winkel.


Bezorgkosten


Stuurt u de hele bestelling terug? Dan krijgt u de kosten van de bezorging die u vooraf betaald, uiteraard terug. De kosten voor het terugsturen van het product. dat is altijd is voor eigen rekening. Mocht er iets verkeerd gegaan zijn bij ons dan zijn de kosten uiteraard voor ons.


Pakketje zoek?


Het grote risico van een pakketje terug sturen is dat het ook wel eens kwijt kan raken. Bewaar daarom het verzendbewijs dat je bij het postkantoor of afleverpunt krijgt. Machines kunt u altijd aangetekend naar ons versturen. Dan heeft u iets meer zekerheid dat het goed aan komt bij ons.


Netjes terugsturen


Tijdens de bedenktijd mag je het product voorzichtig uitpakken om te beoordelen of het overeenkomt met de verwachtingen. Terugsturen graag in de originele doos, ga net zo om met het product alsof het uit de winkel komt.