Warmtewisselaar Espressomachine Ontkalken

 

 

Wij raden af om zelf uw warmtewisselaar espressomachine te ontkalken.


Waarom?


  • Wanneer u uw warmtewisselaar machine wilt ontkalken is het lastig om al het ontkalkingsmiddel uit uw machine te spoelen. Dit duurt ontzettend lang en is niet goed voor de pomp.
  • Verder komt het ontkalkingsmiddel niet in het bovenste gedeelte van de boiler, dus veel kalkafzetting die daar gevormd is dankzij de stoom (onder andere op de niveau sensor, maar ook op andere onderdelen) krijgt u niet weg.
  • Als laatste is het niet aan te raden om het ontkalkingsmiddel op de hoge temperatuur van 120 graden te laten. De stoom / gassen die dan vrijkomen is niet gezond voor u.


Hoe kom ik dan van de kalk af?


Wij als winkel en onderhoudsdienst raden aan uw machine per 2.5 jaar te laten onderhouden. Eén van de dingen die wij dan doen is de machine compleet reinigen, ontkalken én het nodige rubberwerk vervangen. Wij ontkalken de complete machine en zorgen er voor dat de machine er weer lekker tegenaan kan!


Hoe voorkom ik kalkopbouw in mijn machine?


Als u ongefilterd kraanwater gebruikt merken wij dat de interval van 2.5 jaar te kort is en dat de machine eerder dan dat ontkalkt zou moeten worden. Daarom adviseren wij om uw water te filteren. Daarvoor treft u hier alles aan.