Een nieuwe machine, wat nu?

 

Om zo vol en lang mogelijk van uw nieuwe machine te kunnen blijven genieten is het fijn om het één en ander te weten! In deze blogpost proberen we vanalles uit te lichten zodat u vandaag begint met maximaal genieten!

 

 

De juiste koffie

 

Als er niets lekkers in gaat komt er ook niets lekkers uit natuurlijk. In het mooiste geval weet uw machine zo veel mogelijk smaak uit de koffie te halen en voegt de machine, wanneer deze schoon is, nooit smaak toe. Benieuwd naar welke koffie's wij verkopen? Bekijk hier al onze koffiesoorten.
 

Verse maling

 

De koffie smaakt het best wanneer deze nét voor het zetten gemalen is. Alle aromaten die in de koffie zitten zijn dan nog aanwezig en belanden zo dus ook in uw kopje. Verder kunt u ook de maalfijnheid afstellen waarmee u precies de smaakbalans krijgt die u wenst! Op zoek naar zetadvies? Bekijk zeker onze uitgebreide zetadviespagina.

Nog op zoek naar een molen? Bekijk zeker het filmpje hieronder voor advies:

 

 

De juiste accessoires

 

Naast de machine en een molen is het ook handig om alles voorhanden te hebben om je te helpen zodat je gemakkelijk die perfecte espresso of romige cappuccino kan maken! Weegschalen helpen om zo consistent mogelijk dezelfde smaak te behalen en om de melk op te schuimen raden we een RVS melkkan aan. Ook een tamper is wel zo fijn om de koffie stevig aan te drukken en om je koffie na het zetten weg te gooien is het ook slim om te kijken naar iets van een uitklopbak of lade. Bekijk ook zeker de rest van de accessoires die we verkopen voor nog meer inspiratie.

 

Machine schoonhouden

 

De vetten in de koffie en het kalk in het water zijn de twee grootste vijanden van uw koffiemachine, maar gelukkig kunt u zelf dit voorkomen en tegengaan. Lees hier alles over ontkalken. Hoe uw machine ontvet moet worden verschilt per type. Heeft u een halfautomaat? Bekijk dan hier de pagina hoe u uw machine kunt blindfilteren. Kan uw machine niet geblindfilterd worden? Schroef dan de douchezeef los en week deze ontvetter. Half-automatische machines maken gebruik van hun eigen reinigingsprogramma's, raadpleeg hiervoor de handleiding van uw machine.

Hoe moest het blindfilteren ook al weer? Bekijk hieronder een korte video waarin we het compleet uitleggen:

 

 

Periodiek onderhoud

 

Als verkoper van espressomachines met een eigen technische dienst raden wij per 2.5 jaar een onderhoudsbeurt aan. Met een onderhoudsbeurt maken wij intern de machine schoon en vrij van kalk, plus vervangen we rubber en siliconen werk dat er voor zorgt dat uw machine niet gaat lekken. We controleren de machine dan ook op meerdere punten en geven ook garantie op het uitgevoerde onderhoud. Bekijk de pagina van onze Technische Dienst voor meer informatie.

 

Genieten en veel oefenen!

 

Als u op deze manier voor de machine blijft zorgen, zorgt de machine op zijn beurt voor u en is het een genot om uw dagelijkse kop koffie met plezier te drinken! Smaakt de koffie met bovenstaande tips lekker, maar is het toch nog ingewikkeld om figuurtjes in de melk te schenken zoals hartjes en blaadjes? Bekijk hieronder ons filmpje voor 5 tips voor het opschuimen van heerlijke melk: