De nieuwe Gaggia Classic Coffee Pro 2019

 

Daar is hij dan eindelijk! De nieuwe enkele boiler espressomachine van Gaggia, een oer-Italiaanse fabrikant die al sinds 1938 espressomachines bouwt. 

 

De Gaggia Classic kent zijn oorsprong in de jaren 70, toen nog de Baby Gaggia. In 1991 werd deze machine omgetovert naar de Gaggia Classic, de machine zoals wij hem allemaal kennen. Nu heeft Gaggia het 2019 model uitgebracht: de Classic Coffee Pro. Een espressomachine met een enkele boiler met een aantal aangename veranderingen. 

 

De Gaggia Classic is een compacte espressomachine met een enkele boiler.

 

Dit wil zeggen dat u  deze machine een 'opdracht' tegelijk kan geven: espresso zetten of melk opschuimen. Nadat u een enkele of dubbele espresso heeft gezet, moet de machine de temperatuur en de druk in de boiler opschroeven om stoom te krijgen. Dit duurt zo'n 20 á 30 seconde. 

 

De veranderingen in de nieuwe Gaggia Classic Coffee Pro zijn meer dan welkom! Erg fijn is de vernieuwde stoompijp (zie onderstaande foto). Geen vervelende plastic pannarello meer, maar gewoon een echte RVS stoompijp met een stoomtip (twee gaten).

 

Daarnaast is de terugslagklep weer terug van weggeweest! Dit zorgt ervoor dat de machine direct na het zetten van een espresso zijn druk kwijt kan. Het bijkomende voordeel is tevens dat je nu gemakkelijk zelf de machine kan reinigen door middel van blindfilteren. 

 

 

Naast de verbeterde stoompijp en terugslagklep heeft de Gaggia ook weer een boiler van aluminium waarbij het verwarmingselement buiten aan de boiler zit. Dit zorgt voor minder slijtage aan het element. Wel moet je hier nu goed opletten welke ontkalker je gebruikt! 

 

 

Al met al zijn wij fan van de verbeteringen in de Gaggia Classic Coffee Pro 2019. Ben je op zoek naar een machine die goed is in het zetten van espresso en drink je af en toe een cappuccino? Dan is deze machine zeker iets jou. Gaggia maakt al bijna 90 jaar espressomachines, en dit merk je! 

 

De Gaggia Classic Coffee Pro heeft nu een introductieprijs van €419,-