Alles voor 14.00 uur besteld, is door ons dezelfde werkdag verzonden | Vanwege coronamaatregelen en drukte bij PostNL kan de levering vertraging oplopen | Winkelen op afspraak? Lees hier alles

Review: Technivorm Moccamaster KBG Select (Video)

Posted by Robbert 07-11-2019 0 Comment(s) Koopgids,

 

Filterkoffie van Nederlandse bodem sinds 1968

 

Gerard-Clement Smit heeft Technivorm in 1964 opgericht en is in 1968 begonnen met de ontwikkeling van de eerste Moccamaster in de zoektocht naar het perfecte koffiezetapparaat. Al snel volgden er meerdere modellen voor thuis en later ook voor de professionele markt. De machines worden nog steeds in Amerongen met de hand gemaakt en ondergaan strenge kwaliteitscontroles.

In 2019 is de Moccamaster voor de 10 miljoenste keer verkocht, bijna niet voor te stellen! De duurzame constructie en intelligente techniek zijn verscholen achter een super eenvoudige bediening. Deze KBG Select borduurt voort op de basis die in de jaren ’60 door Gerard-Clement Smit gelegd is. 

 

'Overzicht fabriek Technivorm in Amerongen.' Foto: Technivorm

 

Een betere smaak dankzij techniek

 

De machine is eenvoudig te bedienen. Met 1 knop zet u de machine aan en begint het zetten al binnen enkele seconden. Tevens is er een tweede knop op de machine die u kunt inschakelen zodat u de lekkerste koffie zet, zelfs wanneer u een klein beetje koffie wilt zetten. Naast dat de gebruikte materialen op duurzaamheid zijn geselecteerd dragen ze individueel stuk voor stuk bij aan het verkrijgen van de beste smaak. Het koperen verwarmingselement zorgt voor de snelle verwarming en geniale temperatuurstabiliteit tijdens het gehele zetproces van begin tot eind. Geen druppel water die uw koffie aanraakt komt namelijk onder 92 graden Celsius of boven 96 graden Celsius.

Nadat het water door het koperen binnenwerk is verwarmt gaat het door een glazen buis  en een overlooppijp van RVS met 9 gaatjes. Deze combinatie van de perfecte temperatuur met de gelijkmatige verdeling van het water zorgt er voor dat alle koffie optimaal geëxtraheerd wordt voor de volste smaak. Onze tests zijn unaniem positief en de koffie doet niet onder voor koffie die aandachtig met de hand gezet is. Niet alleen wij vinden de koffie heerlijk, zowel de European Coffee Brewing Centre als de Specialty Coffee Association hebben beiden de machine van een keurmerk voorzien. Tevens is professionele Cup Tasting Champion Daniel Horbat super onder de indruk, bekijk hieronder de video:

 

 

Deze techniek behaalt een indrukwekkend resultaat en dat is iets wat u meteen bij het eerste kopje proeft. De koffie smaakt voller en bevat minder bitters en zuren. Wat minstens zo indrukwekkend is, is de schaal van de productie die op onderstaand foto mooi in kaart gebracht is. Onderstaande koperen verwarmingselementen wachten op toekomstige eigenaren om heerlijke koffie voor te maken!

 

'Verwarmingselementen in de Technivorm fabriek.'  Foto: European Coffee Trip

 

 

Duurzaamheid in constructie en verbruik

 

De machine is gemaakt van hoogwaardige recyclebare materialen. De constructie kenmerkt zicht door het gebruik van materialen zoals glas, koper en RVS. Tevens zijn alle kunststof delen vrij van BPA, BPS, BPF en Ftalaten. Wat verder bijdraagt aan de duurzaamheid van deze machine is dat het koperen verwarmingselement ontzettend energie-efficiënt is en onderdelen los verkrijgbaar zijn. Mocht in de toekomst dus een onderdeel kapot zijn betekent dit niet automatisch dat u een nieuwe machine nodig heeft, maar kunt u vaak eenvoudig zelf een onderdeel uitwisselen. Gebeurt dit in de eerste 5 jaar? Maakt u gebruik van de garantie. Technivorm geeft 5 jaar garantie op de machine bij normaal gebruik. Dit is een uniek teken van kwaliteit en tegenwoordig een zeldzaamheid.

 

'Na al dat harde werk mag het resultaat er zijn!' Foto: Technivorm

 

 

Nieuw bij de KBG Select:

 

Met de allerlaatste uitvoering, de KBG Select, beantwoord Technivorm het probleem van veel mensen die met regelmaat willen genieten van kleine hoeveelheden filterkoffie. Traditioneel loopt het water namelijk te snel door de koffie wanneer u kleine hoeveelheden zet vanwege een ondiep koffiebed dat te weinig weerstand biedt. Zo geeft de gemalen koffie minder smaak af en krijgt u onderextractie als resultaat, kortom een waterige kop koffie. De nieuwe Select functionaliteit activeert u door de schakelaar aan de rechtervoorzijde in de juiste stand te zetten. Wanneer u 6 of minder koppen zet kiest u de lage stand en wanneer u meer dan 6 koppen zet, de hoge stand. Zo regelt u de snelheid van de waterafgifte en geniet u bij het zetten van verschillende hoeveelheden van dezelfde fijne smaak!

 

Tevens is de warmhoudplaat intelligent. De machine houdt rekening met de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid koffie en maakt vervolgens de slimme keuze om er voor te zorgen dat de bewaartemperatuur nooit hoger of lager is dan 80 tot 85 graden Celsius.

 

De derde vernieuwing van de nieuwe generatie Moccamaster, de KBG Select, is het nieuwe gatenprofiel van de overlooppijp. Deze is opnieuw vormgegeven voor een nog betere waterverdeling op de koffie.

 

 

 

Past deze machine bij mij?

 

Deze machine is geschikt voor de liefhebber van ouderwetse onvervalste filterkoffie. Nu ook voor kleine hoeveelheden een perfecte keuze dankzij de vernieuwende Select functionaliteit. Heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dankzij de duurzame constructie gaat u de machine lang gebruiken en wanneer er een onderdeel kapot gaat is dit makkelijk te vervangen. Tevens is het een compact ontwerp wat in iedere keuken past en is de machine bijzonder eenvoudig te onderhouden.

 

Wanneer u liever espresso's en cappuccino's drinkt raden we deze machine af en adviseren we een espressomachine. Hulp nodig bij het maken van uw keuze? Kijk hier voor advies.

 

Toe aan uw eigen Moccamaster?

 

Bekijk hier onze huidige voorraad en kies de leukste kleur uit. Besteld voor 14:00 uur, de volgende werkdag gratis thuisbezorgd!