Alles voor 14.00 uur besteld, is door ons dezelfde werkdag verzonden | Vanwege coronamaatregelen en drukte bij PostNL kan de levering vertraging oplopen | Winkelen op afspraak? Lees hier alles

Review: Eureka Mignon Specialita koffiemolen

03-02-2020 0 Comment(s) Koopgids,

Eureka Mignon Specialita koffiemolen - Review 

 

 

De Eureka Mignon Specialita: krachtig, stil en compact

 

De Eureka Mignon serie staat al jaren bekend twee dingen: compact formaat en hogewaardige kwaliteit maling. Sinds zijn introductie in 2015 is deze molen al geliefd bij heel wat huishoudens over de hele wereld. In 2018 heeft Eureka zijn Mignon serie uitgebreid en in 2020 nog steeds heel intressant. In deze review bekijken we de meest uitgebreide versie van de Mignon koffiemolen: de Eureka Mignon Specialita.

 

 

 

Voordelen  |  Compact, snel en stil 

Nadelen  |  Atom-serie produceert hogere kwaliteit maling 

Conclusie  |  Bijzonder hoge kwaliteit voor zo'n klein formaat

 

 

De Specialita: digitale timer en 55mm maalschijven

 

Eureka wilde met zijn Mignon serie een ding bereiken: hoge kwaliteit maling in een zo'n klein mogelijke behuizing. Het ondertussen iconische vierkante design is hip en modern. De Mignon Specilatie is een koffiemolen die in de basis ontwikkeld is voor zowel espresso als filterkoffie. Dit doet hij doormiddel van platte maalschijven van gehard staal met een diameter van 55mm. In onze ervaring is de Specialita een stuk constanter in het fijnere spectrum (espressomaling) en verliest hij kwaliteit als je de molen gebruikt voor filtermaling. De maalschijven zijn traploos verstelbaar met de knop die aan de bovenzijde zit. 

 

Het innovatieve van de espressmolen is het beeldscherm dat aan de voorzijde geplaast is. Zoals je in de onderstaande foto al ziet, kan de Specialita met een tiende van een seconde de maaltijd instellen. Dit zorgt dat elke keer dat er gemalen wordt, dezelfde hoeveelheid (gemeten in seconden) gedoseerd wordt. Dezelfde hoeveelheid koffie zorgt ervoor dat je met dezelfde maling altijd dezelfde resultaten in smaak krijgt. 

 

Het scherm heeft vier knoppen: de bovenste twee stellen de tijd (min 0,10 seconde en plus 0,10 seconde) en met de onderste twee knoppen maakt u een keuze tussen een enkele espresso en dubbele espresso. Een leuke bijkomstigheid is de mogelijkheid om de tijd te 'locken' zodat je niet perongeluk de tijd veranderd. Daarnaast heeft molen ook een 'Manual Mode' waarmee de molen volledig handmatig te bedienen is. 

 

 

Zo stil kennen we ze nog niet! 

 

De Eureka Mignon Specialita kent nog een GROOT voordeel: hij is ontzettend stil. Eureka heeft de ophanging van de motor verbeterd waardoor er veel minder geluid vrijkomt tijdens het malen. Eindelijk hoeft u niet meer het gesprek te pauzeren als u gaat malen voor een espresso of cappuccino. De Mignon met zijn 310 Watt motor heeft genoeg kracht om alles constant te malen. Bij de koffiemachine komt ook een verstelbare vork, zodat uw filterdrager er altijd netjes in blijft hangen tijdens het malen. Eureka noemt dit de "Hands Free Fork". 

 

 

Kenmerken

 

 • De Eureka Mignon komt met het ACE Systeem; dit zorgt ervoor dat de koffie er minder statische uitkomt en mooi verdeeld in de filterdrager valt.
 • Silent Technology; de stille ophanging waardoor er minder vibratie vrijkomt tijdens het malen en het tot een minimum van circa 20 decibel wordt geperkt. 
 • Hands Free Fork: een handige verstelbare vork die 
 • 55mm platte maalschijven van gehard staal die gemiddeld 350kg meegaan. 
 • Bonencontainer met een capaciteit van 300 gram

 

 

Voor wie is deze machine geschikt?

 

Zoekt u een koffiemolen die inzetbaar is voor verschillende zetmethodes en niet alle ruimte inneemt in uw keuken? De Eureka Mignon Specialita is een compacte koffiemolen die met zijn 55mm maalschijven ondanks zijn kleine formaat toch groot in kwaliteit is. De Specialita levert een constante en uniforme maling waarmee je perfect espresso kan zetten. Wil je puur koffie malen voor filterkoffie? Dan zouden wij meer naar deze molens kijken.

 

 

Conclusie

 

Wij zijn ontzettend fan van de Eureka Mignon Specialita. Klein, snel en stil. Met zijn 55mm maalschijven produceert de Eureka Mignon de hoogste kwaliteit uit de serie. Naar onze mening past deze koffiemolen in elke keuken!

Ben je benieuwd naar zijn grotere broer, de Eureka Atom? Kijk dan hier. De Eureka Mignon Specialita komt in verschillende kleuren. Klik hier voor het volledige overzicht. Zoek je een koffiemolen die geen digitale display heeft, maar wel een vergelijkbare kwaliteit levert? Kijk dan eens naar het broertje van de Specialita: de Eureka Mignon Silenzio

 

 

Technische Details

 

 • Motor: 310 Watt 
 • 1350 rotaties per minuut
 • Verkrijgbaar in Chrome, Zwart en Rood 
 • Traploos verstelbaar
 • Bonencontainer voor 300 gram koffiebonen
 • Anti-Statisch systeem
 • Gewicht: 5,6 kilogram

Leave a Comment