Alles voor 14.00 uur besteld, is door ons dezelfde werkdag verzonden | Vanwege coronamaatregelen en drukte bij PostNL kan de levering vertraging oplopen | Winkelen op afspraak? Lees hier alles

Review: Eureka Mignon Filtro koffiemolen

08-09-2020 0 Comment(s) Koopgids,

Eureka breidt zich uit met koffiemolens voor filter

 

Nieuws vanuit Italië! Eureka, het bedrijf dat al koffiemolens produceert sinds 1920, gaat zich nu ook focussen op koffiemolens voor filterkoffie. Eureka's eerste wapenfeit voor de thuismarkt is de Eureka Mignon Filtro koffiemolen. Hiermee wil Eureka de concurrentie aangaan met de klassieke Baratza Encore en de vele handmolens op de markt.

 

Eureka Mignon filtro; de beste koffiemolen voor filterkoffie?

 

Eureka staat al jaren bekend om zijn espressomolens; de Mignon Silenzio, Specialita en Atom serie zijn onze favoriete molens voor naast een espressomachine. Nu heeft Eureka met zijn Mignon Filtro een molen ontwikkeld die volledig gefocust is op het malen van filtermaling.

 

De 50mm maalschijven van de Mignon Filtro hebben een Brew-Specific design die ervoor zorgen dat de maling constanter is in het grovere spectrum. Daarnaast heeft de Mignon Filtro een volledig aluminium behuizing en een zware 260 Watt motor. De koffiemolen weegt dan ook maar liefst 5,6 kilogram.

 

 

Uniek voor een koffiemolen binnen deze prijsklasse is de maalgraadknop. De Filtro is traploos instelbaar, wat erg handig is als je de juiste maling wil vinden voor jouw koffiemethode. In vergelijking met de Baratza Encore, die beperkt wordt door zijn 40 standen, gaat onze voorkeur zeker uit naar de Filtro.

 

Highlights van de Eureka Mignon Filtro

  • 50mm platte maalschijven (gehard staal)
  • 300mL bonencontainer
  • Afmetingen (HxBxD): 350mm x 190mm x 150mm
  • 260 Watt motor (1350 rpm)
  • Volledig aluminium behuizing
  • Handige opvangbak voor de maling

Onze bevindingen

Eureka heeft met de Mignon Filtro een waardige concurrent op de markt gezet. De 50mm maalschijven zijn een unieke feature voor een koffiemolen binnen deze prijsklasse. De zwarte motor en behuizing zorgen ervoor dat de Filtro een duurzame optie is. Hij maalt erg constant in het grove spectrum en is makkelijk te verstellen. Natuurlijk hebben we deze koffiemolen ook getest naast een espressomachine, hierin verliest hij aanzienlijke kwaliteit. Wij raden dan ook af om deze molen te gebruiken voor espressomaling. Gelukkig hebben we hiervoor de Eureka Mignon Manuale.

 

 

Hij staat nu al langere tijd naast ons Technivorm Moccamaster Select. Instellen van de molen was na twee pogingen zo gepiept. De gebruiksvriendelijkheid van de Filtro is niet mindblowing. De aan/uit knop zit aan de zijkant en dien je in te houden om de malen. De opvangbak voor de koffie is wel erg fraai vormgegeven en erg handig.

 

Benieuwd naar de Eureka Mignon Filtro? Bekijk hier onze productpagina.

Benieuwd naar de volledige Mignon serie? Bekijk hier de categoriepagina.

Leave a Comment