Alles voor 14.00 uur besteld, is door ons dezelfde werkdag verzonden | Vanwege coronamaatregelen en drukte bij PostNL kan de levering vertraging oplopen | Winkelen op afspraak? Lees hier alles

Crem ONE: de nieuwe espressomachine van Crem/Expobar!

13-11-2019 0 Comment(s) Koopgids,

 

Het bedrijf achter Expobar: Crem, gaat nu ook zijn eigen machines produceren

 

Groot nieuws vanuit Spanje! Niet alleen Sinterklaas heeft een verrassing voor ons in petto, ook de Spaanse producent van espressomachines heeft leuk nieuws voor het eind van het jaar. 

 

Wat is Crem?

Crem is het overkoepelende bedrijf dat al jaren o.a de espressomachines van Expobar produceert. Sinds 1980 produceert Crem al zowel espressomachines voor de horeca als voor thuisgebruik, dan wel altijd onder de naam van andere 'merken' zoals Expobar. Crem zal verschillende espressomachines onder eigen naam produceren, die naast de het huidige aanbod van de Expobar Office reeks aangeboden zullen worden. Of Crem het assortiment van Expobar volledig zal overnemen, is ons nog niet bekend. 

 

De Crem One

Tijdens de HOST 2019 in Milaan (de grootste beurs voor producenten van espressomachines) heeft Crem zijn nieuwe paradepaartje gelanceerd: de Crem ONE. Een espressomachine met een modern design en die in veel verschillende varianten beschikbaar zal zijn. Ben je benieuwd naar deze nieuwe machine? Lees dan hieronder alles over de nieuwe machines van Crem :)

De Crem ONE komt in vier uitvoeringen, allemaal in dezelfde behuizing, echter met verschillende technische opties:

Overzicht van de nieuwe Crem ONE espressomachine's

 • De Crem ONE 1B: warmtewisselaar met PID, vibratiepomp en vastwateraansluiting.
 • De Crem ONE 2B: Dubbele boiler met PID, vibratiepomp, OLED-display en   vastwateraansluiting
 • De Crem ONE 2B R-GSP:  Dubbele boiler met PID, rotatiepomp, OLED-display, vastwateraansluiting en pre-infusie
 • De CREM ONE 2B R-LFPP: Dubbele boiler met PID, rotatiepomp, OLED display, vastwateraansluiting, pre-infusie en pressure profiling
de Crem ONECrem ONE voorkant

 

Volledig nieuw design

 

De eerste machine die van Crem naar Nederland komt draagt de naam 'ONE'. Deze machine heeft een paar unieke design elementen die wij niet gewend zijn van de Spaanse fabrikant. Allereerst vallen onze de zwarte elemementen direct op. Zowel lekbak als de zijpanelen bevatten nu zeer stijlvolle zwarte elementen. Ook bevat de nieuwe ONE espressomachine een cuprail van zwart kunststof. De behuizing is volledig van gepolijst roestvrijstaal gemaakt.

 

Draaiknoppen

Ook de draaiknoppen zijn compleet vernieuwd ten aanzien van de Expobar Office Leva en Expobar Office Brewtus 4. De stoomknoppen zijn naast hun nieuwe design ook nu 'half turn'. Dit houdt in dat de stoomknoppen bij een halve draai al volledig open zijn en dus gemakkelijker te bedienen zijn. De ONE bevat een verbeterde filterdrager met erconomische grip. 

 

Manometer

De twee manometers van de Expobar Brewtus 4 en de Expobar Office Leva zijn vervangen door een dubbele meter. Hier leest u zowel de druk op de boiler als de druk op de zetgroep af. Als we kijken naar de afmetingen van de nieuwe Crem ONE en de Expobar Brewtus 4 (en Leva), is de nieuwe machine van Crem een aantal centimeter dieper, hoger en breder. Daarnaast bevat de nieuwe ONE ook over een spiegel bij de lekbak, dit is bijvoorbeeld handig als je gebruik maakt van een bodemloze filterdrager. 

 

Display

Wat ook direct opvalt is het beelscherm wat tussen de stoomknoppen zit. De simpele PID die in bijvoorbeeld de Expobar Brewtus 4 zit heeft plaats gemaakt voor een overzichtelijke display waar bijvoorbeeld de tijd(shottimer) en de temperatuur van de boiler weergegeven wordt. Bij de dubbele boiler machines is het een fraai OLED-display waar alles op weergegeven wordt, bij de warmtewisselaar is dit een simpel display met de temperatuur, tijd en waterindicatie. 

 

De Crem ONE komt met pre-infusie en pressure profiling: 

 

Technische kenmerken 

Niet alleen het fraaie design van de Crem ONE maakt ons heel enthousiast, ook de technische opties van de Crem ONE zijn ontzettend gaaf. Uiteraard komt de Crem ONE met de klassieke E61-groep. 

 

Pre-infusie

Bij de uitgebreidere machine: de Crem ONE 2B R-GSP beschik je over de 'Gradual Soft Pre-Infusion' techniek van Crem. Dit zorgt ervoor dat de koffie geleidelijk nat wordt gemaakt, zonder dat hier direct de volle kracht van de pomp op komt te staan. Dit zorgt voor een betere extractie van de koffiedeeltjes en dat proef je uiteraard in je dagelijkse kop koffie! Het is mogelijk om een pre-infusie in te stellen van 0-20 seconde, deze stelt u gemakkelijk in via het OLED-display.

 

Pressure Profiling

Pressure Profiling zit in de meest uitgebreide versie van de Crem ONE espressomachine. Deze gepatenteerde techniek zorgt ervoor dat u volledige handmatige controle heeft over de druk die uitgeoefend wordt op de koffie door de pomp. Hoe stelt u dit dan in? Aan de linkerkant van de machine zit een subtiele draaiknop waar u de druk kunt verstellen (per 0.2 of 0.5 bar). Dit noemt Crem de 'Barista Mode'. Uiteraard is het ook mogelijk het laatste 'recept' dat je hebt gezet te bewaren (tot 5x maximaal) of via een USB recepten in te laden. 

 

Crem One OLED-displayCrem ONE overzicht

 

Wat krijg je bij de Crem ONE espressomachine?

Niet geheel onbelangrijk zijn de accesoires die je ontvangt bij aanschaf van de machine. Je ontvangt bij de warmtewisselaar espressomachine de 'Barista Kit'. Bij de dubbele boiler espressomachine ontvang je de 'Barista Kit Pro'. 

Warmtewisselaar (ONE 1B) 

 • Filterbakje 7g
 • Filterbakje 14g
 • Schoonmaakborstel
 • Tabletten voor het blindfilteren van de E61 Groep
 • Metalen blindfilter
 • Filterdrager met dubbele uitloop

Dubbele boilers (ONE 2B / ONE 2B R-GSP / 2B R-LFPP)

 • Filterbakje 7g
 • Filterbakje 14g
 • Filterbakje 18g
 • Schoonmaakborstel
 • Zwarte metalen tamper
 • Extra stoomtip (3-gats)
 • Melkkan (300ml)
 • Tabletten voor het blindfilteren van de E61 Groep
 • Metalen blindfilter
 • Filterdrager met dubbele uitloop

Prijs van de Crem ONE espressomachine 

Wij zijn gewend van Crem/Expobar dat hun prijs/kwaliteit altijd heel hoog is. Ook met de nieuwe Crem ONE espressomachines krijgt Crem het weer voor elkaar om een espressomachine te produceren binnen elke prijsklasse. Bekijk hieronder de introductieprijzen van de nieuwe Crem ONE:

 

ModelPrijs
Crem ONE 1B warmtewisselaar€1400 inclusief BTW
Crem ONE 2B dubbele boiler / vibratiepomp€1700 inclusief BTW
Crem ONE 2B R-GSP: Dubbele boiler / Rotatiepomp / Pre-infusion€2099 inclusief BTW
Crem ONE 2B R-LFPP: Dubbele boiler / Rotatiepomp / Pressure profiling*€2500 inclusief BTW

 

*Crem maakt met zijn ONE 2B R-LFPP de voordeligste pressure profilering machine ter wereld! 

 

Levertijd van de Crem ONE espressomachines

 

Wij verwachten de machines van Crem al over enkele weken (2e week van december 2019). Mocht dit veranderen, dan updaten wij deze blogpost direct. Wilt u vrijblijvend een mail ontvangen zodra de Crem ONE espressomachines beschikbaar zijn? Neem dan contact met ons op!

 

Leave a Comment