Alles voor 14.00 uur besteld, is door ons dezelfde werkdag verzonden | Vanwege coronamaatregelen en drukte bij PostNL kan de levering vertraging oplopen | Winkelen op afspraak? Lees hier alles

Filterkoffie VS espresso

08-03-2019 0 Comment(s) Koffie,

 

 

Wat is het verschil tussen espresso en filterkoffie?

 

 

Koffie komt in vele soorten en smaken. Maar zit er nou verschil in de koffie die je gebruikt voor het maken van een espresso of een lekker kopje filterkoffie? Het is vaak een misvatting dat koffie voor espresso een 'soort' koffie is. Dit is dus niet zo: er zit alleen een verschil in branding. Voor het zetten van espresso heb je een koffie nodig die wat verder is gebrand, dit zorgt ervoor dat er genoeg oliën vrijkomen voor die heerlijke crema! 

 

Voor filterkoffie ben je op zoek naar subtielere smaken. Hierdoor kan de branding wat lichter zijn in vergelijking met espressobranding.

Tegenwoordig zijn er ook vele branderijen die hun koffie een 'omni' branding geven. Dat betekend dat de koffie genoeg oliën heeft ontwikkeld voor het zetten van een espresso, maar subiel genoeg  voor het zetten heerlijke filterkoffie.

 

Heb je nog meer vragen over het verschil tussen filterkoffie en espresso? Stel je vraag dan hieronder!

Leave a Comment