U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
|
Wanneer we heet water door koffiebonen laten stromen, neemt dit water amper smaak mee. Onze kop koffie zou bijzonder weinig smaakstoffen bevatten en erg waterig smaken. Om het extractieproces te helpen vermalen we bonen en ontrekken we zo dus meer smaak uit koffiebonen.
Voor iedere zetmethode gebruiken we een andere maling. Bij het zetten van espresso gebruiken we een afgesloten kamer in combinatie met een pomp om heel veel druk op te bouwen. Deze hoge druk gaat heel erg makkelijk door koffie heen, dus hebben we een fijne maling nodig om voldoende weerstand te creëren. Voor filterkoffie mag de maling grover, want het water gaat enkel door zwaartekracht door de koffie heen. Gebruiken we een cafetière mag het nog grover, dit zodat de fijnere korrels groot genoeg zijn om niet door de zeef te komen.
Wij vermalen koffie met een shopgrinder. Dit doen wij op het moment dat u koffie bij ons besteld zodat deze zo vers mogelijk bij u aankomt. Onze molen is traploos te verstellen en heeft een schaalindeling die van 0 tot 100 loopt. Zo zijn we dus in staat om heel precies een maling in te stellen voor het resultaat waar u gelukkig van wordt. Naast de standaard adviezen kunt u zelf ook uw maalfijnheid kiezen door dit in te vullen in het daarvoor geschikte tekstvak. Kijk hieronder voor enkele tips om een zo goed mogelijke keuze te maken.
De bovenstaande omschreven principes zijn voor alle koffies geldig. Helaas komt het wel eens voor dat sommige koffies meer of minder weerstand dan andere koffies geven. Wanneer u bijvoorbeeld met stand '26' perfecte espresso zet met koffie A, kan het zijn dat voor hetzelfde resultaat met koffie B hier stand '23' voor vereist is. Dit hangt af van de dichtheid van de boon, de manier van branden en de leeftijd van de koffie. Tevens is dit afhankelijk van uw smaak. Iedereen heeft een andere persoonlijke voorkeur. Uit ervaring weten wij dat bovenstaande maalstanden gemiddeld het beste werken voor de meeste mensen.
Leave a Comment